Välkommen I Produkter I Varumärken I Försäljning I Om oss I Kontakt
 

 

 
 

Produkter

Rustika ostar med lokalt ursprung och hantverksmässigt producerade!
Våra ostar har namn efter personer som bott på gården under 1700-1900 talet.
Våra ostar är vildmöglade och både opastöriserade och pastöriserade.
- - -

 
 

Syrade produkter

Finfil, Gårdsyoghurt, Tjockmjölk & Kvarg.

Ingredienser:
Pastörierad mjölk och levande mjölksyrakultur

Tjockmjölk är den gamla kulturfilen i Sverige som är av segare konsitens. Vår gårdsproducerade kvarg är gjord på skummjöl, dvs är mager men ändå väldigt krämig och god.

Sätt din egen tätte genom att ta 1 dl tätte och häll på 1 liter mjölk, låt stå i rumstemperatur ett dygn och sätt sedan i kylskåp

 
 

Dessertost

Märta-Kajsas grönmögel, Elis blåvita, Lövbergzola
& Christinas Camembert

Ingredienser:
Mjölk, levande mjölksyrakultur och mögelkultur.

Mäta-Kajsa är en pastöriserad, liten mild, krämig kortlagrad grönmögelost av cambonzolatyp dvs en blandning mellan Camembert och grönmögel. Elis blåvita är en opastöriserad, lagrad grönmögelost med pepprig smak. Lövbergzola är opastöriserad och är en lokal variant på den kända Gorgonzolaosten.

Christinas camembert är en pastöriserad vildmöglad mjuk camembert med elegant smak. Den smakar utmärkt med hjortron och ett sött dessertvin.

 

 
 

Hårdost

Cecilias gårdcheddar, Abrahams kryddost, Port Petter & Saffransost

Ingredisenser:
Komjölk, syrakultur, löpe och ev kryddor.

Cecilias gårdscheddar är en opastöriserad torr gårdscheddar som kan lagras upp till ett år i jordkällare. Abrahamns kryddost är en pastöriserad ost av kittyp som är kryddad med kryddpeppar, kryddnejlika och lite fänkål. Port Petter är en pastöriserad ost som är en gammaldags Port Salut med kittyta. Saffransosten är pastöriserad och finns till inför julen.

Alla våra hårdostar är vildmöglade och kan ha mögel på insidan och på ytan. Förvaras bäst i tät plastfolie som byts regelbundet och gärna en plastpåse utanpå. Dagens plastfolie torkar och det blir mikrohål i plasten som ger ökad syretillgång, vilket ge snabb oönskad ökning av mögeltillväxt

 
 

Färskost

Peters Pottost, kryddad färskost, Lövberg Koloumi & Lövbergs Crescenza

Påttost SM-guld på mathatverks SM 2017 artikel

Ingredienser:
Pastöriserad mjölk, mjölksyrakultur, löpe ev mögelkultur
och kryddor.

Peters Pottost är lagrad färskost med mögelyta som vunnit SM-guld på mathantverk-SM 2017. Vår färskost har olika kryddningar, den populäraste är vår vitlökskryddade "Dragon Breath".

Lövberg Koloumi är vår variant på Haullomi dvs stekost. Lövberg Crescenza är en pressad färskost som är rik, krämaktig och frisk. Dessa produceras av sommarmjölk när korna betar.

 
 

Salladsost

Sara Martas Salladsost

Ingredienser;
Opastöriserad mjölk, mjölksyrakultur, löpe, svensk ekologisk rapsolja, kryddor.

Marinerad salladsost i kryddlag

 
 

Mese

Saffransmese och Herr Måns mese

Ingredienser: Vassel från ko och vid saffransmese, saffran.

Saffransmese tillverkas till jul och har en distinkt saffranssmak som gör den till en trevlig adventsdelikatess. Herr måns mese säljs och tillverks framförallt under sommaren.

 
 

Smör

Handkärnade smör

Ingredienser:
Pastöriserad grädde från handseparerad helmjölk, mjölksyrakultur, salt. Tillverkning sker hantverksmässigt med handvevad separator och vevkärna.

 

 

Rörost

Lövbergs rörost, Medelpad delight

Medelpads landskapsdessert, där vår variant vunnit pris!

Ingredienser:
Pastörierad mjölk, löpe, ägg, socken, mjöl, kryddor
Innehåller mycket laktos tack vare nerkokning.

Medelpad Delight är en kombinationsprodukt med rörost och hjortronsylt. Rörost ätes med fördel tillsammans med hjortronsylt som dessert eller mellanmål. Vinnare för Medelpad i Smakverk 2016.
Går utmärkt att frysa

 

 
Lövberg gårdsproduktion
Lövberg 102, 861 93 Ljustorp
Telefon: 070-660 82 40. Mejl: info@lovbergsostar.se